Store fiskeboller 550 g

70,00 DKK

Kogte fiskeboller, som færinger kalder “knettir”.
Leveres i poser á 550 g. Hver pose indeholder ca. 5 stk. frosne knettir.

Indeholder: kuller, talg, kartoffelmel, mælk, løg og krydderier.

Tilberedning: “knetter” gennemvarmes i gryde. Pas på ikke at give dem for meget, da de derved vokser i størrelse og udvandes.

Serveres typisk med kartofler, gulerødder og evt. karrysovs. Egner sig også fortræffeligt som skiveskåret pålæg.

 

Beskrivelse

Knettir

“Knettir” er den færøske betegnelse for store fiskeboller, der har mange år på bagen i det færøske køkken. De laves af finthakket kuller (eller torsk) og tilsættes talg, kartoffelmel, mælk, løg og krydderier. Derefter koges de og er klar til servering eller nedfryses til senere brug.

Traditionelt spiser færingerne kogte knettir sammen med kartofler, stærk sennep, rabarbersyltetøj eller karrysovs. Resterne er fantastiske som skiveskåret pålæg eller ristet på panden til 2.-dagsmad.

Kuller

Fisken kuller er kendetegnet ved en mørk side på siden og en mørk plet over brystfinnen samt en lille skægtråd. Den er en bundfisk i familie med torsk og trives bedst på dybder fra ca. 10-200 m.

Fra det dybe vand omkring Færøerne bliver Nordfras kuller primært fanget med krog på langliner.

Kuller kan blive 20 år, op til 100 cm lang og veje op til 14 kg.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.